Известие

Collapse
No announcement yet.

Кажете нещо хубаво за 159 (общи приказки)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз съм с 2.4 154kw (209-210hp) и предишната ми кола беше Seat ibiza 1.4 64 коня. И се предполага ,че трябва да усетя много голяма разлика в джоба от към гориво.
    На дълго съм много доволен от разхода (от моето село до Полски Тръмбеш ходя на басейн което са ми около 30 километра в едната посока с нормално каране ми даде 5.5 колкото и сам да не си вярвам дори в момента като го пиша ,но така ми дава по компютър). Но градско си гори 9-10 и аз лично съм доволен от разхода защото не е кой знае колко много а купето си е 1630кг и колата е 5 цилиндъра. Въртящия момент е брутален а карам и с джанти 19ки след 180км умалявам нещо. За турбо бензинката знам ,че е много здрав мотор но качили кубатурата на това голямо купе (1500кг я дават да тежи в интернет) му е малко и ще гори доста.
    Last edited by maxaaa9; d.m.y г., 21:03.
    Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw

Comment

• Може ли инфо за този vin... ако може да се провери дали има удари най-вече..
      Attached Files
      EX : Alfa Romeo GT 1.9JTD '06
      Alfa Romeo 159 Ti 1.9JTDm '07

Comment

• На Brembo апаратите последно пасват ли 16-ки, или не? Като разглеждам из обявите не са рядък случай, примерно: http://www.cars.bg/c1552319

Comment

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
          На Brembo апаратите последно пасват ли 16-ки, или не? Като разглеждам из обявите не са рядък случай, примерно: http://www.cars.bg/c1552319
          Това е с малките апарати.
          Брембото, което ти визираш, е на 2.4, където не стават 16-ки.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Ясно, щото на вид изглеждат същите, пък никога не съм виждал на едно тези от големия и малкия мотор за сравнение.

Comment

• На Брембо апаратите влизат минимум 17" Ет41.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Добре де, не са ли всички фейслифтови 1.9 jtdm с големите предни апарати? Онзи ден гледах една такава (не беше ti) и беше с такива. Но вярно, че само от 17" нагоре джанти влизат.
                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Еми виж тази от обявата дето бях постнал. На вид са същите, ама май не са. Пък е обута с 16ки...

Comment

• Само по темата и само хубаво!
                    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от Кайо Покажи съобщение
                      Само по темата и само хубаво!
                      Е, темата е за (общи приказки)

Ето и още едно въпросче. На няколко пъти съм виждал олюпена боя по очертаната на снимката колона. Това индикатор ли е, че колата е имала челен удар, макар и лек, или е възможно по друга, безобидна причина уплатнението на капака да е ожулило цялата боя от единия край? Ще разгледам из обявите и за нагледен пример.
                      Attached Files

Comment

• Ако са регулирани тампоните на капака предполагам че няма да се стигне до протъркване.

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                          Добре де, не са ли всички фейслифтови 1.9 jtdm с големите предни апарати? Онзи ден гледах една такава (не беше ti) и беше с такива. Но вярно, че само от 17" нагоре джанти влизат.
                          Начи, до средата на 2008-ма със сребристи четирибутални брембо апарати са само 2.4 JTD и 3.2 JTS. Всички TI-ки са червени четирибутални брембо апарати, размера им мисля че е еднакъв. Останалите коли с по-малките мотори и с не-TI ниво са си с обикновените апарати.

След средата на 2008-ма, тъй наречения фейслифт с олекотяване, всички 159 са с четирибутални апарати брембо, щот явно са се усетили че колата така и така е тежка За размера на съм сигурен но мисля, че са два размера, като големите са 330 мм, на които влиза само 17-ка. Те продължават да се слагат на големите мотори, щото 2.4-ка със 16-ки аз поне не си спомням да съм виждал.
                          На малките мотори май са по-малък размер, щото съм виждал и други като въпросната кола след 2008-ма с такива апарати, но със 16-ки джанти.
                          Са.. тава за размерите, да каже който е сменял дискове на такава кола
                          Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                          Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• На 2.4 предните са 330 милиметра, задните мисля са 300 милиметра.Те задните дискове затова са и по -евтини.

Принципно това за брембото сигурно е така, но според мен вероятно е можело да се поръчат чрез конфигуратора и брембо дискове за 2.4 дизела.И сега се виждат немалко 2.4 дизел 159 с червени брембота преди 2008 година които не са ti .Погледни в Аутоскаута например: http://www.autoscout24.bg/objawi/alfa-romeo-159-alfa-24-jtdm-20v-distinctive-дизел-сив-298149135

Моята и тя е такава.Един гумаджия който ми помпи гумите дори ме пита "Тези истински ли са - да не са пластмасова имитация?" и с пръст ги пипна и почуква по тях и каза :"А-а-а... истински са ..."
                            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Има ли разлика между червените и нечервените (сиви са при мен) Брембота ?
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Май сивите са "малкото брембо" , на фейслифтови коли. Пък колко ми е вярна информацията, един Бог знае..

Comment

Working...
                                X